Drie Pottinger persen voor Loonbedrijf Pander

Geplaatst op 23 augustus 2022.

Niet één, niet twee, maar drie Pöttinger persen staan netjes op een rij op het erf van Loonbedrijf Pander uit Gorredijk in Friesland. Henk Pander is een zelfstandig ondernemer en schakelt voor zijn loonbedrijf collega-zelfstandigen in al naar gelang de drukte in werkzaamheden. Deze flexibiliteit bevalt Pander goed. Ook bij de keuze van de nieuwe persen speelde flexibiliteit een grote rol. Pander schafte een tweetal Pöttinger 3160 VC Pro-persen aan en één Pöttinger 3130 FC Pro.

“Het grote verschil tussen de beide typen persen zit ‘m in de baalgroottes”, geeft Pander aan. “Met de Pöttinger 3130-pers, met vaste kamer, maak ik standaard balen van 130 centimeter. De Pöttinger 3160 VC Pro is echter een pers met een variabele kamer. Met die pers kan ik variëren in baalgroottes van 80 tot 160 centimeters. Ik heb namelijk onder andere een aantal klanten die soms kleinere balen wensen, maar ook grotere balen voor met name hooi willen.

Diverse testrondes

Naast de flexibilteit in baalgroottes heb ik voorafgaand aan de aanschaf van de Pöttinger-persen deze ook grondig uitgeprobeerd. Zo heb ik onder andere een aantal balen getest. Na diverse testrondes waarin de balen gewogen werden en het gewas werd geanalyseerd, was ik overtuigd van deze Pöttinger-persen. Het resultaat van de test was dat een baal 10-15 procent meer gewas bevatte dan ik gewend was. En het aantal kilogram doge stof per baal was gemiddeld rond de 425 kilogram”, licht Pander toe.

'' De variabele pers perst alles'' 

Alle drie Pöttinger persen zijn uitgerust met het Easy Move messenwisselsysteem. “Dat werkt handig met betrekking tot onderhoud”, vervolgt Pander. “Bovendien zorgen de 32 messen in de pers er voor dat het snijden een fijn product oplevert. Hij lust wel wat, hij vreet echt alles”, grapt Pander. “Dat zorgt er dus ook voor dat het gesneden gras in de balen een ideaal product vormen voor de voermengwagen. Met deze kwaliteit heb je de juiste basis voor een goed gemengd voer”, aldus Pander.

Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]