Groei Duport leidt tot noodzakelijke nieuwbouw

Geplaatst op 16 augustus 2022.

Bouw nieuwe bedrijfshal

Ruim 3.350 vierkante meter is een flinke uitbreiding voor Duport met deze nieuwe hal. “Die extra ruimte hebben we dan ook hard nodig”, vertelt Bernie Dunnewind, algemeen directeur van Duport BV. “We maken een mooie groei door met ons bedrijf. Onze eigen Duport lijn met mestverwerkingsmachines en ons importeurschap van Pöttinger grondbewerking- en hooibouwmachines lopen goed. Mede door de overname van zowel de productie als de verkoop van Güstrower machines zijn wij nu gewoonweg meer ruimte nodig. Dit jaar zijn zowel engineering, de productie als de onderdelenvoorziening van Güstrower naar Nederland gehaald. Alleen al door die aanvullende werkzaamheden zijn we uit ons jasje gegroeid. Met name de productie vergt meer capaciteit.

Jaarrond produceren

Terugkijkend op de afgelopen drie jaar en vooruitkijkend naar de komende jaren zie ik de groeitrend doorzetten. De groei had nog wel meer kunnen zijn, als de wereldproductie van materialen niet zo op de kop stond. Aankoop van de juiste materialen en onderdelen is al een tijdje een enorme uitdaging. We zijn natuurlijk in productiesnelheid afhankelijk van de beschikbaarheid er van. We produceren bijvoorbeeld de eigen Duport Liquiliser jaarrond. Dat is een constante productieflow. Elk moment dat we stil liggen door materiaaltekort betekent een vertraging in de verkoop”, licht Dunnewind toe.

Foto: De bouw van de bedrijfshal is in volle gang, de hal moet eind dit jaar in gebruik zijn

Meer capaciteit nodig door groeiende productie en opslagruimte

Duport is al sinds vele jaren de onbetwiste importeur van zowel de  Pöttinger grondbewerkingsmachines als de Pöttinger hooibouwlijn. “Elk jaar doen wij een voorinkoop bij Pöttinger in Oostenrijk”, vervolgt Dunnewind zijn verhaal. “Onze groeiende verkoop leidt tot een steeds groter voorinkoop. Ook daarin komt de extra opslagcapaciteit, die de nieuwe bedrijfshal ons biedt, goed uit. Snelle levering vanuit een eigen voorraad maakt de aankoop naar onze klanten servicegerichter. We zullen dus zeker geen moeite hebben met het vullen van de nieuwe hal”, aldus Dunnewind.

Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]