All Track Farmer

De Duport All track Farmer is een solide, licht geconstrueerde machine. Deze bemester is zeer geschikt voor gebieden waar alleen de lichtste machine goed genoeg is. De Duport All Track Farmer is  leverbaar in werkbreedtes van 4,40 tot 8.00 meter en is zeer onderhoudsvriendelijk geconstrueerd. 

Duport verdeler - uitstekende dwarsverdeling nooit mest in je hydrauliekolie

Voor een goede dwarsverdeling van de mest over de werkbreedte monteert Duport een eigen fabricaat verdeler van hoge kwaliteit. Deze verdeler blinkt uit in een goede dwarsverdeling en is voorzien van een uniek systeem waardoor er nooit mest in de hydrauliekolie terecht kan komen. Doordat de mest door de rotor stroomt i.p.v. rechtstreeks in de verdeler kan er traploos een dosering uitgereden worden van 8 tot 80 m3/ha. Door de middelpunt vliedende kracht van de rotor krijgt elke uitloop even veel mest.

Daarnaast worden er ter bescherming van de hydromotor van de verdeler standaard twee keerringen gemonteerd. Mochten deze keerringen verslijten of kapot gaan zou er normaal gesproken mest in de hydrauliekolie komen. Dit voorkomt Duport door een justierplaat te monteren. Hierdoor loopt de mest naar buiten i.p.v. in de hydrauliekolie. Ook kan men op deze manier eenvoudig herkennen of de keerring aan vervanging toe is. 

Eenvoudige, solide machine met oog voor kwaliteit

De Duport All Track Farmer is een machine waarmee hetzelfde bemestingsresultaat bereikt kan worden als met de professionele (loonwerker) machines. Een groot deel van de componenten die in loonwerker machines gemonteerd worden gebruiken wij ook voor de Farmer bemesters. Door de 3 delige schijf met een diameter van wel 305 mm ontstaat er een goede snijkwaliteit zodat de mest goed bij de wortel geïnjecteerd kan worden.

De All Track Farmer is standaard mechanisch afgesloten voor een eenvoudig, minder storingsgevoelig systeem.  Hydraulische afsluiters voor in bijv. graanland is optioneel voor deze machines.  Door de 3-delige schijf zijn de onderhoudskosten laag van deze machine. De vlakke snijschijf is eerder versleten dan de bolle schijf. Hierdoor hoeft men alleen maar de vlakke snijschijf te vervangen.  

Onderhoudsarme bemester door robuuste drukveer

Om oneffenheden in bodem goed op te kunnen vangen is elk element standaard voorzien van een drukveer. Daarnaast is het voordeel van deze drukveer dat er geen hydraulische veercilinders gemonteerd hoeven te worden. 

Hierdoor kan er enorm gedrukt worden met de hefinrichting van de tank/zelfrijder zonder dat de bemester hieronder lijdt.
Daarnaast is het voordeel dat dit systeem volledig mechanisch is. Dus geen extra hydrauliek slangen of cilinders die een extra kans vormen op lekkages en/of storingen. Een simpel systeem en dat betekent minder onderhoud.
 

Technische specificaties

All Track Farmer - bemestertype DW4422 DW5226 DW6030 DW6834 DW8040
Werkbreedte 4,40 mtr 5,20 mtr 6,00 mtr 6,80 mtr 8,00 mtr
Standaard aanspanning hefinrichting CAT 2 (3, 4 of 5 punts) CAT 3 (3 punts)
Transportbreedte (excl. verlichting) 2,50 mtr 3,00 mtr
Transporthoogte 2,66 mtr 2,96 mtr 3,36 mtr 3,76 mtr 4,00 mtr
Leeggewicht in standaard uitvoering 1190 kg  1340 kg  1490 kg 1720 kg 2050 kg

Duport gebruikerservaringen

Dit voorjaar verving melkveebedrijf Praas niet alleen de Duport bemester voor een geheel nieuwe, ook de tot dan toe in gebruik zijnde Duport pomptankwagen met een inhoud van 10.000 liter werd ingeruild. De nieuwe Duport pomptankwagen heeft een inhoud van 12.500 liter en is voorzien van een 8'' staande zuigarm. Daarachter bevindt zich de nieuwe Duport All Track Farmer DW6834 bemester.

Jarno Meester - Melkveebedrijf Praas

''Deze bemester is super doorontwikkeld en steekt met kop en schouders boven concurrerende machines uit, de mestsleufjes zijn bijna niet te zien en het werk gaat nu sneller en nauwkeuriger''.

Fotoalbum

Contact

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een kop koffie.

Bedrijfsnaam *:
Telefoonnummer *:
E-mailadres *:
Opmerkingen *:
Captcha *:

Contactpersonen

Eltje Brand
Eltje Brand
Duport producten
Pöttinger hooibouw en opraapwagens
Midden en Zuid Nederland
06-29700083
[email protected]
Maarten Woertink
Maarten Woertink
Duport producten
Pöttinger hooibouw en opraapwagens
Noord-west Nederland
06-46021917
[email protected]
Arie Dunnewind
Arie Dunnewind
Duport producten
Pöttinger hooibouw
Noord Nederland
Matrix voermengwagens
06-29043366
[email protected]
Wilko van der Veen
Wilko van der Veen
Pöttinger grondbewerking
Lindner tractoren
Güstrower strooiers
Geheel Nederland
06-83645296
[email protected]
Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]