Demo aanvragen

Interesse in een demo met deze snelst lossende wagen in de markt, die het product van een hakselaar evenaart?

Bel met één van onze vertegenwoordigers via:

 0031 (0)523-613493

 

Nieuwe Pöttinger Jumbo opraapwagen demotour

Het kan u haast niet ontgaan zijn dat Pöttinger in de zomer van 2021 met een geheel nieuwe serie opraapwagens kwam. Niet één maar twee grote stappen vooruit noemt Pöttinger de derde generatie Jumbo-opraapwagens. Naast een beweegbare voorwand is de wagen in zijn geheel nieuw ontwikkeld voor trekkers met vermogens van 147 tot 368 kW (200 tot 500 pk). De nieuwe powerbandaandrijving is een belangrijke troef om de machine te beschermen.

Duport trok de hele zomer van 2021 rond met twee democombinaties, compleet met trekker en al. Het ging daarbij om de Nederlandse standaardgrootte, een veertig kuubs wagen op tandemonderstel met 800/45R26.5 banden met doseerwalsen en een zevenenveertig kuubs wagen op tandem met 800/45R30.5 banden zonder walsen.

Het hele land door

De twee demo-combinaties zijn het hele land door geweest van Groningen tot in het diepe Zuiden van het land. Ook op adressen waar dit type opraapwagens niet eerder reden wilden boeren en loonwerkers hem toch graag uit proberen. Door het aanhoudende natte weer was er aan het begin van het hooibouwseizoen sprake van een gigantisch zware eerste snede. De machine kon zich daardoor direct goed bewijzen. Ook reed de opraapwagen nog naast een hakselaar. Hier kon de ladewagen goed laten zien welke prestaties hij kan leveren. Met gemak evenaart hij de capaciteit van de hakselaar. Hier zijn ook wat mooie filmpjes van die dat bevestigen.

” Snijkwaliteit van een hakselaar”

Op een filmpje is zelfs te zien hoe de opraapwagen de hakselaar er uit rijdt. Inmiddels heeft de JUMBO 8000 ook zijn intrede gedaan. Afgelopen maand juni organiseerde Duport twee demo-avonden waar veel verschillende producten uit het Duport en Pöttinger programma in actie te zien waren. Op de tweede demo-avond in Beltrum was de JUMBO 8000 opraapwagen voor het eerst in Nederland te bewonderen. De nieuwe ladewagen van Pöttinger trok veel bekijks. Bezoekers waren zeer onder de indruk van de snijkwaliteit en konden deze avond beamen dat de wagen de kwaliteit van de hakselaar zeker kan evenaren.

Pöttinger is met de Jumbo 8000 de eerste in de markt die een opraapwagen met snijkwaliteit (25 mm) van een hakselaar kan leveren. Hiermee is de wereldmarktleider in opraapwagens weer een grote stap verder gegaan. De nieuwe Jumbo 8000 snijdt het ruwvoer bijna 30 procent korter. Dit betekent een nog hogere voederkwaliteit zonder afbreuk te doen aan de laadprestaties. Beschermd door een koppel van 3.500 Nm kan de opraapwagen nu hogere doorvoersnelheden leveren dan een zelfrijdende hakselaar.

DEMO met de 8000

Duport rijdt eind van dit seizoen en volgend seizoen (2023) nog DEMO met de JUMBO 8000. De demo is in combinatie met een 190 pk tractor om te laten zien dat draaien met deze opraapwagen ook mogelijk is met een trekker met minder vermogen. Meer vermogen mag, maar hoeft dus niet!

Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]