Bedrijf

Duport is een toonaangevend bedrijf op het gebied van mestverwerking. Met haar eigen Duport zodenbemesters, Duport Liquiliser vloeibare bemesting en Duport pomptankwagens biedt Duport haar klanten een uniek assortiment van topkwaliteit mestverwerkingsmachines.

Engineering

Op basis van input die we uit de markt krijgen, eigen ideeën en de ideeën van onze klanten voeren we constant vernieuwingen door aan onze machines. Elke Duport machine heeft zijn oorsprong in de tekenkamer van Duport. De tekenkamer heeft nauw contact met de afdelingen verkoop, inkoop en fabricage.

Tegenwoordig is nagenoeg elke machine uitgerust met uitgebreide elektronica zoals GPS en ISOBUS. Duport loopt hierin voorop. Jaarlijkse bijscholing vindt plaats op het eigen bedrijf, maar ook in samenwerking met andere bedrijven. Daarnaast vinden we het belangrijk om vernieuwend bezig te zijn. Met een innovatiegroep binnen het bedrijf houden we elkaar scherp.

 

Productie

Na de engineering wordt een gedeelte van het snij-, las en draaiwerk uitbesteedt aan gespecialiseerde bedrijven. Hierna worden bij Duport de diverse delen tot een complete machine gefabriceerd. Na het verzinken en coaten komen de machines in de afmontage. Nagenoeg elk Duport product die de montagehal verlaat, is een stukje maatwerk. De wensen van klanten worden bij Duport serieus genomen en waar mogelijk doorgevoerd in de uiteindelijke fabricage van de desbetreffende machine. Door de grote zorg in de engineering en productie hebben we een grote betrouwbaarheid en lange levensduur gewaarborgd.

Pomptankwagens - lage operationele kosten

De lange ervaring met pomptankwagens heeft geleid tot een kwalitatief hoogwaardig product en een grote range aan mogelijkheden. De onderhoudsarme wormpompen hebben vele praktische voordelen. De tank is maximaal te vullen en het belangrijkste kenmerk van deze pomp is minder belasting en minder slijtage. Doordat de pomp rustig en in vol oliebad draait worden de aandrijfas en stator minder belast. Hierdoor is de pomp minder gevoelig voor slijtage en gaat deze langer mee. De praktijk heeft uitgewezen dat Duport pomptankwagens een hoge restwaarde hebben, waardoor de operationele kosten laag blijven. Bekijk hier al onze pomptankwagens.

Bemesters - Ongeëvenaarde verdeling van de mest

De fabricage en ervaring met Duport zodenbemesters vanaf de jaren ‘90 hebben geleid tot een doorontwikkeld en een uitgebalanceerd product met een hoge restwaarde. De Duport bemesters leveren optimale prestaties onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Het programma bestaat uit de All Track Farmer voor de rundveehouder, de All Track HD en All Track Twin voor de grotere bedrijven en loonwerkers. Bij de ontwikkeling van de verschillende typen bemesters is een groot aantal praktijkervaringen verwerkt. De machines zijn onderhoudsarm en achter ieder type tank te monteren. De verdeler is geheel in eigen beheer ontwikkeld en met de hoogste precisie gefabriceerd voor een ongeëvenaarde verdeling van de mest. Lees hier meer over alle mogelijkheden voor wat betreft Duport bemesters.

Liquilisers - Precisiebemesting op het hoogste niveau

De ervaring van Duport met de bouw van machines voor vloeibare meststofinjectie vindt de oorsprong in 2005. Duport biedt hierin een uitgebreid programma, zowel voor Grasland, Graan, Turf Care en rijenbemesting, bijvoorbeeld mais en bieten. De Duport Liquiliser is uitermate geschikt voor precisielandbouw door middel van sectieafsluiting, aangestuurd door ISOBUS, GPS en taakkaarten. Meer weten over het Liquiliser bemester concept? Klik hier.

Importeur van sterke merken

Duport is importeur van verschillende sterke landbouwmachine merken. Op dit moment vallen Pöttinger, Lindner en Matrix hieronder. Het bedrijf Güstrower is recent overgenomen en geïntegreerd binnen Duport. Kortom, er gebeurd altijd van alles bij ons.

Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]