Duport - TERRADISC 8001T / 10001T getrokken schijveneg.

TERRADISC 8001T / 10001T getrokken schijveneg.

 

De specialist voor vlakke bodembewerking

De nieuwe Pöttinger TERRADISC 8001 T en 10001 T zijn verkrijgbaar in werkbreedtes van 8 en 10 meter.

De compacte schijveneg zorgt voor een verstoppingsvrije verwerking van oogstresten, zelfs met zwaar stro- of groenbemester is een goed bodembewerking mogelijk. Deze machine met een werksnelheid tot 18 km / u garanderen de enorme capaciteit en kracht van de nieuwe TERRADISC.

De uniforme, ondiepe werkdiepte en optimale verwerking en menging zorgen voor een perfect zaaibed. Het compacte ontwerp, de agressieve schijfpositie en de versprongen opstelling van de schijven zorgen voor een optimale verwerking en grondige vermenging van grond en vegetatie, zelfs in droge omstandigheden. Het korte ontwerp is een essentieel handelsmerk van de Pöttinger schijveneg. In de TERRADISC kunt u kiezen tussen werkdieptes van 5 tot 15 cm.

Perfect werkresultaat met het TWIN ARM-systeem

Een optimale schijfpositie met het beste menggedrag is de vereiste voor een optimale bewerking. Pöttinger heeft de verhouding tussen vorm, grootte, invalshoek en snijding van de schijven geoptimaliseerd. Twee massieve, gesmede beugels zijn elk gelast aan een zeer brede klemmende schaal. Dit zorgt ervoor dat de schijven altijd hun positie en snijhoek behouden. De schijven kunnen niet zijwaarts uitzwenken, zelfs niet onder de meest zware omstandigeheden houden de schijven hun optimale snijhoek.

De centrale en hydraulische werkdiepteverstelling met tast wielen (tast wielen optioneel bij TERRADISC 8001 T, standaard bij TERRADISC 10001 T) is comfortabel en gemakkelijk in gebruik. Het resultaat: licht trekken, perfect verwerking van de stoppel , zeer goede bodemaanpassing, het beste breken en het mengen van de grond.

Bodemvolging , zelfs bij grote werkbreedte Bodemvolging is ook een centraal thema in de nieuwe TERRADISC T: de afzonderlijke elementen passen zich individueel aan de contouren van de bodem aan en volgen de bodem optimaal. Op de kopakker wordt de TERRADISC T ondersteund door de geveerde achterrol en wordt het gewicht verdeeld over de volledige werkbreedte. De getrokken TERRADISC is daarom zeer bodemvriendelijk op de kopakker. Zoals gebruikelijk bij Pöttinger biedt de TERRADISC T effectief de werkbreedte zoals aangegeven.

De volgende rollen worden als volgers voor de TERRADISC aangeboden: kooirol, pakkerwals, rubberen afstrijkrol en tandem CONOROLL. Ondanks de grote werkbreedte, is de nieuwe TERRADISC T compact in transport: een onderstel met breed wielstel als opklapbaar transportsysteem maakt een veilig wegtransport mogelijk met een transporthoogte van 4,0 m en een transportbreedte van 3,0 m.

Op verzoek is een lucht remmen of een hydraulische rem beschikbaar. De standaarduitvoering is via een voorkeuzeschakeling en slechts drie dubbelwerkende ventielen. Optioneel is besturing via ISOBUS en Load Sensing hydraulica beschikbaar.

Pöttinger biedt de nieuwe ISOBUS Terminal EXPERT 75 - een comfortabele en eenvoudige bediening met één hand met aanraakscherm en scrollwiel. De terminal kan universeel worden gebruikt voor het complete ISOBUS-machinepark.