Spaakwielbemester met meerdere meststoffen doseren

Geplaatst op 27 juni 2022.

Spaakwielbemester-combinatie waarbij het mogelijk is om twee (zelfs tot vier) verschillende meststoffen onafhankelijk van elkaar te doseren

Duport heeft een tank ontwikkeld waarbij twee verschillende vloeistoffen onafhankelijk van elkaar kunnen worden gedoseerd.De ontwikkeling is op gang gekomen na een vraag van een klant.

Optimaal voldoen aan de behoefte van het gewas

De opbouw van de spaakwielbemester bestaat uit een fronttank van vijftienhonderd liter plus een getrokken tank van zesduizend liter en een Liquiliser spaakwielbemester van 15 meter. “Groot voordeel van deze combinatie is dat je meststoffen met een laag stikstofgehalte op deze manier kunt combineren met een hoogwaardiger product.” Elkink verwacht dat er vraag is naar een dergelijke toepassing. “Je merkt een groeiende behoefte aan circulair gebruik van meststoffen. Ook met het oog op drijfmest strippen en het beter benutten van spuiwater bijvoorbeeld. Door de spoorelementen in de tank te doseren kun je een eigen blend op perceelsniveau toepassen, deze blend wordt dan door middel van de spaakwielen in de grond geïnjecteerd. Voorbeelden zijn silicium en kobalt. Hierdoor kan er optimaal worden voldaan aan de behoefte van het gewas.”

Onafhankelijk doseren met spaakwielbemester van Duport

Het unieke aan deze combinatie is dat er twee verschillende vloeistoffen onafhankelijk van elkaar gedoseerd kunnen worden. Op zowel de fronttank als de getrokken tank zit een eigen pomp en regelunit en onder de getrokken tank zit een mengbuis om ervoor te zorgen dat de twee stromen 100% gemengd zijn voordat deze geïnjecteerd word. Vanuit de terminal in de trekker worden beide regelunits aangestuurd. De doseermogelijkheid is een mooie toevoeging op het plaatsspecifiek uitrijden van messtoffen op basis van taakkaarten.

Klant dik tevreden

In combinatie met fronttank is het vanaf nu dus mogelijk om twee (zelfs tot vier) meststoffen onafhankelijk van elkaar te injecteren. De spaakwielbemester is voorzien van de nieuwste technieken en staat op een nieuw type Michelin banden in combinatie met een luchtdrukwisselsysteem. De eerste hectares zijn er inmiddels mee bemest en de klant (Vollekracht)  is dik tevreden.

Het project is mede mogelijk gemaakt door het europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (Pop3-subsidie): Europa investeert in zijn platteland.

Meer informatie over Duport spaakwielbemesters?

Neem contact op en vraag naar Wilco Elkink

 0031 (0)523-613493
 [email protected]

 

Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]