Historie - Dé specialist in bemesting sinds 1977

 

Familiebedrijf Duport B.V.         

Vandaag de dag ontwikkelt en produceert Duport geavanceerde hightech bemesters. Het bedrijf richt zich op produceren en importeren van landbouwwerktuigen. Daarnaast is er een tweede tak ontstaan: Duport Lubricare. Hieronder vallen biologisch afbreekbare smeermiddelen en filtratiesystemen. Op dit moment staan Henk en zijn zoon Bernie Dunnewind aan het roer van het bedrijf Duport B.V. 

Hoe het begon 

Aan de basis van het bedrijf staan de gebroeders Jan en Henk Dunnewind. Jan was werkzaam op zijn eigen loonbedrijf. Naast zijn functie bij Kwekerij Moerheim, was Henk in zijn vrije uurtjes regelmatig bij zijn broer Jan op het loonbedrijf te vinden. Beide mannen zijn ondernemend en mogen dan ook graag ‘’pionieren’’.  Toen er op een dag een advertentie van een nieuwe pomptankwagen in de Boerderij voorbij kwam, zagen de gebroeders een mooie kans: Ze wilden deze pomptankwagens wel in Nederland verkopen. Ze trokken de stoute schoenen aan en schreven een brief naar Duitsland. Niet veel later stond de eerste Siegerland pomptankwagen op Dedemsvaartse bodem. Al gauw kwamen de BSA pomptankwagens om de hoek kijken en werd het assortiment uitgebreid met zodenbemesters.

Productie op maat        

Door de toegankelijkheid weten de klanten Duport goed te vinden en hierdoor komt de vraag naar op maat geproduceerde mesttanken op gang. Ook verhuisd Duport in 1990 naar het huidige pand aan de Archimedesstraat in Dedemsvaart. In een royale showroom kunnen klanten nu de meeste voertuigen zien die Duport voert. Bovendien een prima plek om ervaringen uit te wisselen. Dit komen klanten dan ook graag doen onder het genot van een bak koffie.

Door de jaren heen groeit Duport uit tot ‘’specialist in bemesten’’. De tankinhoud wordt groter en de Duport mesttanken worden optioneel voorzien van luchtdrukwisselsystemen, uitschuifbare as en GPS.

Start eigen productie

In 1993 begint Duport met het bouwen van de eerste zodenbemester uit eigen fabricaat. Het typische van deze bemester is dat er nog 1 uitloop per element is. Ook had deze eerste zodenbemester nog hele grote schijven.

Daarna worden er tal van innovaties op de zodenbemesters toegepast en wordt deze flink doorontwikkeld. Zo maken we tegenwoordig gebruik van onze eigen ontworpen verdeler, deze blinkt uit in een goede dwarsverdeling en is voorzien van een uniek systeem waardoor er nooit mest in de hydrauliekolie terecht kan komen.

Importeurschap

In 1997 begint Duport met het importeren van Lindner tractoren. Deze Oostenrijkse trekker is met zijn lage zwaartepunt en vierwiel besturing, extreem wendbaar.

In 2000 komt daar het importeren van Pöttinger opraapwagens bij. Om de Pöttinger opraapwagen in de markt te zetten werd een demo combinatie ingezet, die een jaar lang het land rond ging. In 2008 werd het importeurschap van het voledige Pöttinger programma verkregen. Zowel hooibouw als grondbewerkingsmachines. Hierdoor werd het programma van Duport steeds breder. Het assortiment werd in 2011 versterkt met het merk Matrix. Vanaf dat moment konden er voermengwagens met verschillende inhoud, vijzels en opties aangeboden worden.

Komst van de Liquiliser

In 2005 werd de eerste Liquiliser ontwikkelt. Met deze machine kan er efficiënter omgegaan worden met de stikstof. Ook de zode heeft er minder schade van. Door belangstelling buiten de landbouw werd de Liquiliser snel door ontwikkelt en werden de werkbreedtes flink opgeschroefd. Binnen no-time was de Liquiliser met een werkbreedte tot 15.0 meter gerealiseerd. Ook op dit gebied levert Duport maatwerk voor de klant.

Duport groeit door

Sinds december 2018 is Güstrower Maschinenbau in eigendom van Duport B.V. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1899 en het merk richt zich op bemestingstechniek, waaronder precisiestrooiers en overlaadwagens. Op dit moment wordt het merk Güstrower volledig geïntegreerd bij ons bedrijf in Dedemsvaart. Kortom Duport groeit volop door.

Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]