Matrix Zelfrijdende voermengwagens | horizontaal mengen

Tot de Matrix zelfrijdende voermengwagen serie behoren voermengwagens met één of twee sterke horizontale vijzels. De Rover en Monster modellen zijn de bekendste binnen de Matrix serie, waarbij de Monster de grote variant is. Ze zijn geschikt voor het verwerken van een grote varieteit aan producten, zowel droog als nat. Het zijn technologisch innovatieve machines die een luchtig, goed en snel gesneden voerproduct maken. Prestatie, eenvoud en betrouwbaarheid zijn belangrijke kernwaarden voor de Matrix voermengwagens.

Minder uitselecteren door beste mengresultaat met horizontaal mengen

De Matrix zelfrijders zijn voermengwagen met één of twee liggende vijzels met messen die het voer als een molshoop omhoog werkt. Hierdoor krijg je een luchtig en rul mengsel. Daarnaast zijn de vijzels zeer sterk en hebben een mengvijzelaandrijving met in oliebad lopende tandwielen.

De vijzels snijden en mengen elk type voer ontzettend goed en snel. Ze zijn ontwikkeld om een zacht en homogeen Unifeedmengsel te bereiken. Doordat de vijzels horizontaal geplaatst zijn krijg je een beter mengresultaat. Voordeel hiervan is dat de dieren dan niet gaan selecteren.

Technische kenmerken

  • IVECO NEF Stage 3 dieselmotor gemonteerd achter de machine (Monster)
  • Load sensing pomp
  • Laadfrees met 2 mm snijmessen
  • Geveerde vooras
  • Snelheden 12 / 24 / 40 km/u
  • Voorcabine met geveerde stoel, verwarming, ventilatie en airconditioning
  • Geïntegreerde joystick en pedalen, multifunctioneel paneel voor machinebediening

Er zijn een heel scala aan opties mogelijk, denk aan verlichting, bediening, inrichting van de cabine etc. Voor meer informatie over het merk Matrix neem gerust contact op met Arie Dunnewind, onze voermengwagen-expert. 

Duport gebruikerservaringen

In november 2021 schafte Erik Overkempe een nieuwe Matrix Monster 18 MC zelfrijdende voermengwagen aan. Een voermengwagen met twee liggende oftewel horizontale vijzels. Een keuze die geleid heeft tot meer werkgemak en financiële voordelen.

Melkveebedrijf - Erik Overkempe

Ik dacht altijd dat het aanschaffen van een eigen voermengwagen van het kaliber dat we nu gebruiken, financieel niet lonend zou zijn'' vertelt Erik Overkempe. Echter, al vele jaren daarvoor was ik wel nieuwsgierig naar het zelf kunnen mengen. Samen met mijn ouders run ik het melkveebedrijf dat 160 melkkoeien telt. Met onze dealer LMB Heino ben ik aan het rekenen gegaan wat het me zou opleveren als ik een eigen Matrix voermengwagen zou aanschaffen. Dat bleek dus toch erg interessant te zijn. 

Namengen hoeft voor ons nu niet meer en het laden en lossen neemt nu in totaal 2 x 20 minuten in beslag. Dat gaat mooi snel. Tijdsvoordeel zit 'm ook in het feit dat het mengsel van uitstekende kwaliteit is. Wij hakselen niet, dus voor een goede snijkwaliteit is deze horizontale vijzelopstelling een must. De Matrix voermengwagen freest vanuit de kuil meteen al goed. Namengen is daardoor niet meer nodig. Al met al durf ik wel te zeggen dat alles bij elkaar me het wel 1,5 uur tijdswinst per dag oplevert. 

Fotoalbum

Contact

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een kop koffie.

Bedrijfsnaam *:
Telefoonnummer *:
E-mailadres *:
Opmerkingen *:
Captcha *:

Contactpersonen

Eltje Brand
Eltje Brand
Duport producten
Pöttinger hooibouw en opraapwagens
Midden en Zuid Nederland
06-29700083
[email protected]
Maarten Woertink
Maarten Woertink
Duport producten
Pöttinger hooibouw en opraapwagens
Noord-west Nederland
06-46021917
[email protected]
Arie Dunnewind
Arie Dunnewind
Duport producten
Pöttinger hooibouw
Noord Nederland
Matrix voermengwagens
06-29043366
[email protected]
Wilko van der Veen
Wilko van der Veen
Pöttinger grondbewerking
Lindner tractoren
Güstrower strooiers
Geheel Nederland
06-83645296
[email protected]
Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]