Sportveld Bemesters

Efficiënt omgaan met meststoffen is behalve in de landbouw ook een hot item in de groensector. Met name voor het bemesten van sportvelden en recreatieterreinen speelt dit een rol. De Duport Liquiliser is geschikt voor de landbouw maar in de groensector kunt u er ook perfect mee werken. Dit komt mede door de grote reeks van werkbreedtes die wij aanbieden en het zonder beschadiging kunnen werken in de bodem. Vooral dit laatste aspect spreekt bedrijven die actief zijn op sportvelden, direct aan. Maar ook voor het onderhoud van de grasmat / graszode op golfbanen is de Liquiliser een erg mooie uitkomst. 

Geen schade aan de zode door speciale injectiepennen

De liquiliser is een zogenaamde spaakwielbemester. In plaats van sleuf- of schijfkouters, zoals die gebruikt worden voor het injecteren van dierlijke mest, is de liquiliser voorzien van wielen met roestvaststalen injectiepennen. Duport levert in totaal drie soorten pennen. De ''turfcare'' wordt meestal op sportvelden ingezet omdat deze slechts 65mm de grond in gaat en een schuine top heeft. De injectiepennen voor de sportvelden beschadigen de grasmat daardoor minimaal.

Naast het injecteren ontstaat er zelfs ook het effect van topbeluchting. De combinatie van bemesten bij de wortel en beluchten zorgt ervoor dat de graswortels zich sneller en beter ontwikkelen. 

Engerlingen bestrijding en andere bodem herbicides

Tijdens het groeiseizoen worden sportvelden regelmatig bemest. Gebruikers van de Liquiliser bemesten de sportvelden of recreatieterreinen op jaarbasis drie keer. Het is mogelijk om gelijk met de meststof of onafhankelijk van de meststof ook andere zaken te injecteren. Denk hierbij aan bestrijdingsmiddelen zoals biologisch pireco voor het bestrijden van emelten en engerlingen, plant- en wortelversterkende middelen, groeibevorderaars of wetting agent vochtregulerende middelen.

Technische specificaties

Liquiliser sportveld type SW2315 SW3020
Tankinhoud 600 ltr
Rijafstand 15 cm
Dosering 50 - 3.000 ltr / ha
Werkbreedtes bemester 2,30 mtr 3,00 mtr
Leeggewicht in standaard uitvoering incl bemester  620 kg 800 kg

Fotoalbum

Contact

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een kop koffie.

Bedrijfsnaam *:
Telefoonnummer *:
E-mailadres *:
Opmerkingen *:
Captcha *:

Liquiliser gebruikers

Contactpersonen

Wilco Elkink
Wilco Elkink
Duport liquilisers
Nederland / Buitenland
06-46021916
[email protected]
Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]