Rijen Bemesters

Een liquiliser toepassing in rij betekent een bemesting op het juiste moment op de juiste plaats. Een hogere stikstofbenutting, veel minder vervluchtiging, geen uitspoeling en een gezonder wortelstelsel. 

Een beter gewas door hogere stikstofbenutting 

Injectie van vloeibare stikstof met een spaakwielbemester (Liquiliser) geeft tot 9% meer drogestofopbrengst en tot 20% meer eiwitopbrengst ten opzichte van het strooien van korrelmeststoffen. Dit is bewezen door onderzoek van de Animal Sciences Group van de Wageningen UR. 

De injectie van vloeibare stikstof met de spaakwielbemester levert dus wezenlijke voordelen op ten opzichte van het traditionele strooien van korrelmeststof. De stikstof wordt geïnjecteerd op een diepte van acht centimeter en is daarom direct beschikbaar voor de plant en werkt sneller. Dit geldt vooral bij droog weer. Er treden minder verliezen op door vervluchtiging en uitspoeling. Bovendien werkt het injecteren veel nauwkeuriger, vooral langs slootkanten en door het ontbreken van overlap. De verdeling is namelijk zowel in de lengte als in de breedte constant. 

Minder vervluchtiging, uitspoeling & een gezonder wortelstelsel

Onze gebruikers zetten de Duport Liquiliser veelal in voor de injectie van vloeibare kunstmeststoffen op gras en bouwland maar er zijn ook mogelijkheden voor andere gewassen, met name gewassen die in rij staan, zoals mais en bieten. Het grootste voordeel is de hoge efficiëntie. Conventionele korrelmeststoffen hebben een werkingspercentage tussen de 65 en 85 procent. Het werkingspercentage van vleoibare kunstmeststoffen ligt aanzienlijk hoger (95%!).

Bovendien stimuleert deze vorm van bemesting de ontwikkeling van het wortelstelsel. Ook de beluchting doormiddel van de injectiepennen heeft een gunstige invloed hierop. Door het injecteren komen de meststoffen precies daar waar ze worden opgenomen en gaat vrijwel niets verloren door uitspoeling of vervluchtiging. Deze manier van bemesten remt tevens de groei van onkruid. 

Toepassing in de rij: Een bemesting op het juiste moment op de juiste plaats

Met een Duport Liquiliser rijenbemester is het mogelijk om de meststof toe te dienen op het moment dat de plant het ook echt nodig heeft. Bij een mestgift (drijfmest of korrel) loopt men het risico dat de meststoffen bij regenachtig weer al uitspoelen voordat de plant het überhaupt op kan nemen.
Door in suikerbieten of snijmais de vloeibare meststof toe te dienen op het moment dat de plant deze op kan nemen is deze kans minimaal. De sturing op het gewas is veel directer.

Daarnaast injecteert de Duport Liquiliser rijenbemester de vloeibare meststof rechtstreeks in de wortelzone van de plant. Precies op de plek waar de meststof opgenomen dient te worden door de plant. Dit betekent dus een bemesting op het juiste moment op de juiste plaats.
 

Technische specificaties

Liquiliser Rijenbemester type SW1 SW6008 SW6012
Tankinhoud 200 ltr 1.500 ltr (icm fronttank) 1.500 ltr (icm fronttank)
Rijafstand variabel 75 cm 50 cm
Dosering 5 - 2.000 ltr / ha
Werkbreedtes bemester variabel 6,0 mtr 6,0 mtr
Leeggewicht in standaard uitvoering excl. fronttank 145 kg 1.700 kg 1.850 kg

Fotoalbum

Contact

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een kop koffie.

Bedrijfsnaam *:
Telefoonnummer *:
E-mailadres *:
Opmerkingen *:
Captcha *:

Liquiliser gebruikers

Contactpersonen

Wilco Elkink
Wilco Elkink
Duport liquilisers
Nederland / Buitenland
06-46021916
[email protected]
Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]