Liquiliser spaakwielbemesters

De beste benutting van de stikstof door toediening in de wortelzone

De Duport Liquiliser is een zogenaamde spaakwielbemester, een unieke machine speciaal ontwikkeld voor het injecteren van hoogwaardige, vloeibare meststoffen. In plaats van sleuf- of schijfkouters, zoals die gebruikt worden voor het injecteren van dierlijke mest, is de liquiliser voorzien van wielen met roestvaststalen injectiepennen. Door de injectiepennen is de schade aan de zode minimaal. Ook de injectie van insecticiden, herbiciden of water is mogelijk. Duport is de enige die hierin een uitgebreid programma biedt, zowel voor grasland, graan, sportvelden en rijenbemesting zoals mais en bieten. De Duport Liquiliser is uitermate geschikt voor precisielandbouw door middel van sectieafsluiting, aangestuurd door GPS en taakkaarten.

Het liquiliser principe: 7 cm. diep injecteren in een patroon van 25 - bij 16 cm. Vloeibare kunstmest in ammonium vorm wordt in depot in de grond gebracht. De plant gebruikt vervolgens wat hij nodig is, het restand blijft beschikbaar voor hergroei.

95% benutting!

  • Geen vervluchtiging of verdamping van kunstmest, minimale uitspoeling
  • De kunstmest komt precies op de juiste plaats, dicht bij de wortels
  • De werking is weersonafhankelijk
  • De wortelgroei wordt versterkt, door uitstoeling en groenere planten ontstaat er een steviger gewas
  • Minder stressgevoelig gewas bij droogte
  • Maximale doseringsnauwkeurigheid en optimale verdeling van de kunstmest
  • Geen verbranding en betere gewasstructuur
  • Stijging van de totale jaaropbrengst tot 9% vergeleken met korrelstrooien
  • Eiwitopbrengst stijgt tot 20%

Onafhankelijk doseren van meststoffen met onze spaakwielbemester

Wist u dat er een mogelijkheid bestaat om twee (zelfs tot vier) verschillende meststoffen met onze Liquiliser spaakwielbemesters onafhankelijk te doseren zijn? Dit is een zeer interssante ontwikkeling. Lees meer.

Liquiliser pomptankwagen

De Duport Liquiliser pomptankwagens zijn beschikbaar in RVS - en in hoogwaardig kunststof uitvoering met een tankinhoud van 6.000 of 8.500 liter. Er passen grote banden onder tot wel ø 2.05 voor een optimale gewichtsverdeling. 

Liquiliser spaakwielbemester

De Liquiliser bemester bestaat uit een stevig frame met spaakwielen. Via de holle pennen van de spaakwielen wordt de vloeistof op de juiste diepte in de bodem gebracht. De spaakwielbemesters bestaan in werkbreedtes van 2.30 tot en met 15 meter. De Duport Liquiliser is voor iedere gebruiker op maat samen te stellen. 

Liquiliser gebruikers


Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]