Maaiers

Wilt u een maaier kopen? Dan bent u bij Duport aan het goede adres. Wij hebben een zeer groot assortiment aan Pöttinger maaiers. Uitstekende maaikwaliteit, lichttrekkend en stabiliteit zijn de kenmerken. Tot het assortiment behoren schijvenmaaiers en trommelmaaiers. In deze twee categorieën hebben wij een scala aan frontmaaiers, achtermaaiers, getrokken maaiers en maaicombinaties.

Schoon voer met Pöttinger maaier

Het ontwerp van Pöttinger machines is tot in de puntjes uitgedacht. Ruimers voorkomen dat zich vuil op de maaischijf verzamelt. Ook is er minimale vervuiling vanwege de afgevlakte voorzijde van de balk. Hierdoor is er een goede scheiding van aarde en gras. De gelaste en extreem vlakke maaibalk zorgt voor een optimale voederstroom. De optimale overlapping van de messenbanen zorgt voor een schoon en gelijkmatig maaibeeld.

Langere levensduur

De maaiers zijn gefabriceerd van hoogwaardig kwaliteitsstaal. De tandwielaandrijving van een Pöttinger maaier verloopt rechtlijnig met vrijwel even grote tandwielen. Bij de tandwielparen grijpen telkens drie tanden in elkaar, wat zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Bovendien worden zo de tandwielen minder belast, bijvoorbeeld in geval van steenslag. Alle tandwielen zijn gehard en geslepen, hierdoor is optimale krachtoverbrenging  mogelijk en is er weinig slijtage. De originele Pöttinger maaimessen zijn uit hoogwaardig staal gefabriceerd voor een maximale meskwaliteit en een lange levensduur.

Pöttinger maaier = envoudig onderhoud

Pöttinger maaiers hebben een eenvoudig onderhoud als het erop aan komt. Dit komt door de modulaire bouw. Tandwielen en lagers zijn als eenheid uitwisselbaar. Tussenlagers zijn door grote openingen eenvoudig uit te nemen. De maaier heeft een zeer eenvoudig messen snelwisselsysteem.

Neem direct contact op
Postadres

Duport BV
Postbus 149
7700 AC Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]

Bezoekadres

Duport BV
Archimedesstraat 9
7701 SG Dedemsvaart

0031 – (0)523-613493
[email protected]